Γιατί όταν τρώμε κάτι κρύο ...παγώνει ο εγκέφαλός μας;


Share/Bookmark
Πόσες φορές έχετε φάει κάτι κρύο και νιώθετε αυτό το ...πάγωμα στον εγκέφαλο;... Αυτή λοιπόν η αίσθηση έχει ιατρική ορολογία που βασίζεται στον πόνο που αισθανόμαστε και ονομάζεται sphenopalatine ganglioneuralgia. Όταν κάτι κρύο ακουμπά τον ουρανίσκο, αυτή η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας στον ιστό διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί ταχεία διαστολή και διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή είναι μια προσπάθεια του οργανισμού να κατευθύνει όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα στην περιοχή για να ζεσταθεί. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων ενεργοποιεί τους υποδοχείς του πόνου, μια διαδικασία κατά την οποία απελευθερώνονται ουσίες γνωστές ως "προσταγλανδίνες". Αυτές αυξάνουν την ευαισθησία στον πόνο και προκαλούν φλεγμονή, ενώ αποστέλλουν σήματα μέσω του τριδύμου νεύρου στον εγκέφαλο για να τον προειδοποιήσουν για το πρόβλημα. healthpro.gr

Via


Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :