Μην τα κάνεις αυτά μετά τον χωρισμό, ξεφτιλίζεσαι...


Share/Bookmark
Αγαπημένη, αν είσαι φρεσκοχωρισμένη, λυπάμαι πολύ.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα από τα οποία θέλω οπωσδήποτε να σε αποτρέψω! Γιατί αν τώρα στο χωρισμό σου δεν σε στηρίξω εγώ, ποιος θα σε στηρίξει; Ε; Ε; Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις πάση θυσία αν δεν θες να τρέχεις και να μην φτάνεις! Τι να μην κάνεις;;;; Μην τον αναζητήσεις μεθυσμένη.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό την περίοδο αμέσως μετά το χωρισμό σου και λίγο έξω να το ρίξεις και λίγο παραπάνω να πιεις για να χαλαρώσεις. Αλλά (!) σε καμία περίπτωση μην αρχίσεις να τον αναζητάς μεθυσμένη -είτε με μηνύματα, είτε χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού του. Αν δεις ότι το αλκοόλ κάπως γίνεται ο καλύτερος φίλος σου για το βράδυ, δώσε το κινητό στην κολλητή σου ! Μην κάνεις παρέα με τους φίλους του πρώην σου.

Αν ο συνδετικός σου κρίκος με κάποιους ανθρώπους ήταν ο πρώην σου, δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσεις να τους βλέπεις και μετά τον χωρισμό. Ακόμα και αν με κάποιους είχατε έρθει πιο κοντά, καλά θα κάνεις να τους αποφύγεις τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Άσε τα κολλητηλίκια πιστεύοντας ότι θα μάθεις κάτι για αυτόν, ότι θα του μεταφέρουν κάτι για σένα ή ακόμα χειρότερα ότι θα τον συναντήσεις τυχαία. Μην αρχίσεις να τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες τρώμε «συναισθηματικά», δηλαδή με τη βουλιμία μας αποφορτίζουμε αρνητικά συναισθήματα και χρησιμοποιούμε την τροφή –ειδικά αν αυτή περιέχει και σοκολάτα- σαν παρηγοριά. Ωστόσο, αν αρχίσεις να τρως ασταμάτητα για να νιώσεις καλύτερα, θα έρθει μια στιγμή που το πρόβλημα σου δεν θα είναι πια ο πρώην σου, αλλά ότι δεν σου κάνει τίποτα από την ντουλάπα σου. Θρήνησε τη σχέση με διατροφικές γουρουνιές, αλλά μην καταλήξεις να ξαναβγαίνεις στη single αγορά πιο αφρατούλα. Κρίμα είναι ! Μην τρελαίνεσαι με τα socialmedia.

Σε πρώτη φάση σταμάτα να μπαίνεις στο facebook profile του κάθε λίγο και λιγάκι, σε δεύτερη φάση βγάλ’τον τώρα από τους close friends και σε τρίτη φάση σταμάτα να αντιμετωπίζεις τον τοίχο σου σαν έναν τρόπο να του στείλεις μήνυμα ότι είσαι στενοχωρημένη, ότι τον σκέφτεσαι, ότι τον ξεπέρασες, ότι περνάς μια χαρά, ότι έχεις ήδη βρει άλλον…. Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να το χειριστείς αξιοπρεπώς, μπορείς πάντα να κάνεις ένα απλό delete ή hide ή block. Υπάρχει ο κίνδυνος να σε πει μικροπρεπή, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο αυτό από το να νομίζεις ότι κάνεις την ανώτερη, ενώ στην πραγματικότητα τα κάνεις σκατά! Αν αυτό που χρειάζεται για να ηρεμήσεις και να «απεξαρτηθείς» είναι να μην τον βλέπεις μπροστά σου και να μην μαθαίνεις τίποτα γι’ αυτόν, τότε κάνε ακριβώς αυτό. Μην γίνεσαι κατίνα και κακιά!

Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να κακολογείς τον πρώην σου. Ανεξάρτητα από το πώς χωρίσατε, το να μιλάς άσχημα για τον μέχρι πρότινος αγαπημένο σου δεν τιμά ούτε εσένα ούτε τη σχέση που είχατε. Μην ξεχνάς ότι καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος υπήρξε δική σου επιλογή και τις επιλογές μας –ακόμα και όταν αποδεικνύονται «ατυχείς» – οφείλουμε να τις σεβόμαστε. Μην καλογερέψεις!

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να επιμείνεις μετά το χωρισμό –όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται- είναι το να μην κλειστείς ούτε στον εαυτό σου ούτε στο σπίτι σου. Χώρισες. Ούτε η πρώτη είσαι, ούτε η τελευταία. Γιατί να μονάσεις; Mην αποξενωθείς από τους πάντες και τα πάντα. Μην παραιτηθείς εντελώς και αφήσεις τον εαυτό σου να κυκλοφορεί με τις πυτζάμες και να βλέπει τηλεόραση μέχρι τελικής πτώσεως για πολύ καιρό. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνη σου, φρόντισε να τον έχεις. Η μοναξιά και οι σκέψεις που φέρνει είναι μέρος της διαδικασίας και του να αποδεχτείς το χωρισμό και του να πας παρακάτω. Μην αφεθείς, όμως, σε αυτό! Βάλε από μόνη σου ένα όριο στον εαυτό σου και κυρίως φρόντισε να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο!

Μην ξεχνάς ότι ένας πρώην είναι πρώην, δηλαδή παρελθόν και να θέλει να είσαι υγιής και ευτυχισμένη πρέπει να ασχολείσαι με το παρόν και το μέλλον σου!

marymary

Via


Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :