Υγιεινές κουζίνες στον κόσμο!


Share/Bookmark
To CNN σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Daphne Miller δημιούργησαν μια λίστα με τις πιο υγιεινές κουζίνες στον κόσμο, τα πιάτα των οποίων προσφέρουν όχι μόνο απόλαυση αλλά και καλή υγεία στον οργανισμό. Βέβαια, όπως επισημαίνει η ίδια καλό θα ήταν να ποφύγουμε τα πχυντικά πιάτα των εν λόγω κουζινών και να στιάσουμε σε αυτά που αποτελούν υγιεινές επιλογές.

1. Ελληνική Τα ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά του ελαιόλαδου είναι γνωστά, όπως και εκείνα των οσπρίων, των δημητριακών και των ψαριών. Πράγματι, η κατανάλωση παραδοσιακού μεσογειακού τύπου διατροφής ισοδυναμεί με πιθανότητες μειωμένες κατά 25% για την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, σύμφωνα

με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

2. Βιετναμέζικη Βασίζεται στα λαχανικά, τα ψάρια και τα όστρακα και είναι ωφέλιμη γιατί κατά την παρασκευή της ο μάγειρας βράζει κατά βάση το φαγητό και έτσι δεν προσθέτει λιπαρά. Επίσης, ο κόλιανδρος, η μέντα, ο άνηθος και το κόκκινο τσίλι, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

3. Ιαπωνική Αν και πολλοί δεν την προτιμούν γιατί δεν αντέχουν στην ιδέα των sushi, η γιαπωνέζικη κουζίνα επειδή αποτελείται κυρίως από ψάρια θεωρείται πολύ υγιεινή.

4. Ινδική Η χρήση πολλών μπαχαρικών βοηθά στην καλή υγεια του οργανισμού και ειδικά το κάρυ προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. 5. Ιταλική Παρόλο που δεν θεωρείται από τις πιο ελαφριές, μόνο από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά η ντομάτα κερδίζει την έκτη θέση. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες βοηθά στην προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, το σκόρδο, ο βασιλικός και όλα τα υπόλοιπα βότανα περιέχουν βιταμίνες Α και C.

6. Ισπανική Κατά βάση μεσογειακή, η κουζίνα της Ισπανίας στηρίζεται στα λαχανικά και τα ψάρια, ενώ το ελαιόλαδο και η ντομάτα την κατατάσσουν στις πιο υγιεινές.

7. Μεξικάνικη Η παραδοσιακή μεξικανική κουζίνα δεν έχει καμία σχέση με τα λαχταριστά πλούσια σε θερμίδες πιάτα που σερβίρονται σε αλυσίδες εστιατορίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασίζεται στα όσπρια, κυρίως τα φασόλια, την ντομάτα και το καλαμπόκι.

8. Λατινοαμερικάνικη Η μεγάλη κατανάλωση νωπών φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, μαζί με τα υψηλά σε πρωτεΐνες δημητριακά όπως το quinoa την καθιστούν ιδιαίτερα υγιεινή. Όσο για τα γνωστά αργεντίνικα κρέατα; καλό θα ήταν να καταναλώνονται με μέτρο.

9. Ταϊλανδέζικη Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι σούπες που τρώνε καθημερινά οι Ταϊλανδοί αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για τον καρκίνο. Οι γαρίδες, ο κόλιανδρος, η πιπερόριζα και άλλα βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα αυτή διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες 100 φορές περισσότερο σε σχέση με άλλα τρόφιμα.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :