Πώς να απαλλαγείτε από μύγες και κουνούπια με φυσικό τρόπο... [photos]


Share/Bookmark
Η πιο όμορφη βεράντα μπορεί να γίνει ανυπόφορη αν αποτελεί στέκι μυγών και η πιο ρομαντική βραδιά μπορεί να χαλάσει από τις επιδρομές των κουνουπιών... Και το χειρότερο δεν είναι ο εκνευριστικός τους ήχος και τα τσιμπήματα, αλλά τα επικίνδυνα μικρόβια που μεταφέρουν τα έντομα αυτά, ικανά να μολύνουν το φαγητό σας και να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Υπάρχουν στο εμπόριο χημικά απωθητικά που μπορούν να απομακρύνουν μύγες και κουνούπια, τα οποία, όμως, λόγω τοξικότητας περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Τα καλά νέα είναι ότι η φύση έχει φροντίσει να μας παρέχει τα ασφαλή της «όπλα» για να πολεμήσουμε τα ενοχλητικά έντομα. Τα συγκεντρώνουμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε:

Απαλλαγείτε φυσικά από τις μύγες Οι μύγες είναι ένα από τα χειρότερα έντομα με τα οποία μπορεί να έρθει σε επαφή ο άνθρωπος. Είναι φορείς αμέτρητων επικίνδυνων μικροβίων και ασθενειών και έχουν την τάση να πετούν αδιάκοπα από τα πιο βρώμικα σημεία (σκουπίδια, περιττώματα) προς το φαγητό που τρώμε και μετά πάνω μας και μετά προς οποιοδήποτε ζώο κ.ο.κ. Αυτό που κάνει τις μύγες, όμως, πραγματικά αηδιαστικές είναι το ότι, ενώ προσελκύονται από τη μυρωδιά του φαγητού, καθώς δεν μπορούν να φάνε στερεές τροφές, όταν το πλησιάζουν κάνουν εμετό πάνω του, διαλύοντάς το και μετά το ρουφούν, ενώ ταυτόχρονα το μολύνουν. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι πρέπει πάση θυσία να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι σας και δη από τα παιδιά σας, και μάλιστα με φυσικό τρόπο. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όμως πραγματικά, αξίζει τον κόπο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε φυσικά τις μύγες είναι να καθαρίσετε ή να καταστρέψετε τις αναπαραγωγικές πηγές τους. Έτσι θα μπορέσετε να τις απομακρύνετε και να εμποδίσετε να εμφανιστούν καινούργιες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε μάχη με τις μύγες που έχουν απομείνει. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε έχουν ως εξής: Βρείτε την αναπαραγωγική πηγή των μυγών. Είναι το σημείο, εντός ή εκτός σπιτιού, όπου συγκεντρώνονται διαρκώς μύγες και εκεί όπου αναπαράγονται. Το σημείο αυτό μπορεί να είναι: Περιττώματα ζώων, σκουπίδια, αποφάγια, σημεία με υγρασία, ζωοτροφές, γρασίδι και κάποιες γλάστρες. Το βήμα αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, όμως είναι το σπουδαιότερο. Στη συνέχεια απομακρύνετε ή καθαρίστε την... πηγή του κακού. Πετάτε καθημερινά τα σκουπίδια, καθαρίζετε πάντα τα περιττώματα των κατοικίδιών σας, σφραγίζετε καλά τις εκτεθειμένες τροφές και φροντίστε το σπίτι να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τις μύγες που έχουν απομείνει με φυσικά απωθητικά. Τα πιο αποτελεσματικά από αυτά είναι: 1. Βότκα: Ψεκάζετε σημεία εκτός σπιτιού με βότκα ή ακόμα και το σώμα σας, όταν κάθεστε έξω. Οι μύγες μισούν το άρωμά της. 2. Αιθέρια έλαια: Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, η κιτρονέλλα, ο ευκάλυπτος, το λεμονόχορτο και η μέντα, απωθούν τις μύγες. 3. Αποξηραμένο γαρύφαλλο: Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του αποξηραμένου γαρύφαλλου, γι'αυτό μπορείτε να γεμίσετε με μερικά κεφαλάκια μπολάκια που θα τοποθετήσετε γύρω από το σημείο που κάθεστε. 4. Αρωματικά φυτά: Οι μύγες δεν συμπαθούν, επίσης, το άρωμα που εκλύουν ο φρέσκος βασιλικός, η λεβάντα και η μέντα, οπότε μερικές τέτοιες γλάστρες στη βεράντα σας, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. 5. Καπνός: Στις μύγες δεν αρέσει ο καπνός, οπότε μερικά αναμμένα κεράκια με άρωμα κιτρονέλλας δεν είναι κακή ιδέα. 6. Σαρκοφάγα φυτά: Θέλετε όχι μόνο να διώξετε αλλά και να εκδικηθείτε τις μύγες; Τοποθετήστε στη βεράντα σας μερικές γλάστρες με σαρκοφάγα φυτά, τα οποία μετά χαράς θα καταβροχθίσουν την κάθε μύγα που θα τα πλησιάσει.

Απαλλαγείτε φυσικά από τα κουνούπια Εξίσου βρωμερά και σιχαμένα, τα κουνούπια κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους όταν πέφτει ο ήλιος και μάλιστα με τρόπο πολύ πιο ενοχλητικό, αφού όχι μόνο μεταφέρουν και αυτά τα μικρόβιά τους, αλλά τσιμπούν αγρίως, αφήνοντας πίσω τους πρήξιμο, κοκκινίλα και έντονη φαγούρα. Αν, μάλιστα, έχετε αλλεργία στο τσίμπημα των κουνουπιών, ξέρετε πολύ καλά πόσο επίπονο μπορεί να γίνει. Τα καλά νέα με τα κουνούπια είναι ότι, αν εξοπλιστείτε καλά και εγκαίρως, είναι λίγο πιο εύκολο να τα αποφύγετε, συγκριτικά με τις μύγες. Και στην περίπτωση των κουνουπιών, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα το σπίτι από τα «στέκια» τους. Τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα σκοτεινά και υγρά μέρη (στάσιμα νερά) και δη στη μούχλα. Μπορεί, λοιπόν, να κρύβονται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας ή ακόμα και κάτω από πολύ παλιούς καναπέδες. Ένα καλό φυσικό καθαριστικό που θα μπορούσε να απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τα κουνούπια από το σπίτι είναι το εξής: ¼ της κούπας ξύδι, 2 κούπες νερό και 10-15 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως: μέντα, σκόρδο ή ευκάλυπτο. Αφού ψεκάσετε και καθαρίσετε καλά το σπίτι με αυτό, δοκιμάστε τα εξής φυσικά απωθητικά: 1. Γλάστρες με φυτά: Φυτά όπως ο φρέσκος δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο μπορούν να απομακρύνουν σε έναν βαθμό τα κουνούπια από κοντά σας. 2. Κεράκια κιτρονέλλας: Όσα περισσότερα αντέχετε να έχετε αναμμένα γύρω από το σημείο που κάθεστε, τόσο το καλύτερο. 3. Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Τα κουνούπια το μισούν. Μπορείτε, λοιπόν, να ποτίσετε με αυτό μερικές κορδέλες, τις οποίες θα κρεμάσετε γύρω από το σημείο που κάθεστε. 4. Δεντρολίβανο στη... σχάρα: Έχετε κάποια σχάρα ή bbq αναμμένο στο σημείο που κάθεστε; Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο, να καεί και να μυρίσει, αλλά και να νοστιμίσει το φαγητό σας! Τα κουνούπια δεν το αντέχουν καθόλου. Πηγή

Via


Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :