Παγωτό μαγειρίτσα και άλλες παράξενες γεύσεις!


Share/Bookmark
Τα τελευταία χρόνια, οι γεύσεις στα παγωτά έχουν αυξηθεί πολύ και οι εποχές που το πρασινωπό φιστίκι φάνταζε περίεργο ανάμεσα στην κλασική βανίλια και σοκολάτα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κάποιες νέες γεύσεις όμως δεν τις χωράει ο νους…

Παγωτό τζατζίκι Πλέον έχει γίνει αρκετά της μόδας και προσφέρεται από αρκετά παγωτατζίδικα, δίνοντας μια ακόμα πιο δροσερή χροιά στο αγαπημένο ελληνικό ορεκτικό. Όσοι έχετε βαρεθεί τις «γλυκανάλατες» γεύσεις της σοκολάτας και της καραμέλας, σπεύστε προς το Gelato Home Cafe και πάρτε μια…μυρωδιά από το παγωτό τζατζίκι. Ας ελπίσουμε μόνο να μην αφήνει την ίδια κακοσμία στο στόμα με το πραγματικό τζατζίκι.

Παγωτό ρακόμελο Αυτό το παγωτό μπορείτε να το φάτε…στην υγειά σας! Με γεύση ρακόμελο για τους φανατικούς του είδους, δίνει μια άλλη, δροσερή άποψη στο αγαπημένο ποτό που μας κρατάει παρέα όλο το χειμώνα. Κι έτσι, μπορεί να μας συνοδεύει και στην παγωμένη του εκδοχή το καλοκαίρι, από το Fatto A Mano.

Παγωτό μαγειρίτσα Απ’ ό,τι φαίνεται, οι λάτρεις της μαγειρίτσας δεν χρειάζεται να περιμένουν το Πάσχα για να τιμήσουν την έντονη γεύση της. Ακόμη κι αν ο υδράργυρος δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου μπορούν να την τιμήσουν, όχι σε σούπα, αλλά σε παγωτό. Εξωτερικά, η πρασινωπή του όψη δεν προκαλεί έκπληξη, είμαστε σίγουροι, όμως, ότι η παγωμένη γεύση μαγειρίτσας θα είναι ένα πραγματικά πρωτόγνωρο συναίσθημα –αν και στο pagoseto της Θεσσαλονίκης όπου θα βρείτε αυτή τη γεύση, τα διλήμματα θα είναι μεγάλα ανάμεσα σε παγωτό ντομάτα με βασιλικό, καρπούζι με τυρί, μπουγάτσα, χταπόδι, γαρίδα, ελιά κ.ά.

Παγωτό πεύκο-θάλασσα Κι αν τα προηγούμενα σάς φάνηκαν περίεργα, τι θα λέγατε για ένα παγωτό με γεύσεις από τη φύση, όπως το πεύκο και η θάλασσα; Το συγκεκριμένο παγωτό θα βρείτε στο Casa Dolce της Μυκόνου, από τα χεράκια του Νίκου Κουκιάσα. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, λένε ότι το άρωμά του θυμίζει όντως αυτά που περιγράφει η ονομασία του και η γεύση του είναι απερίγραπτη. Ανάμεσα σε άλλες περίεργες γεύσεις, στο Dolce Gelateria θα βρείτε και παγωτό… wasabi.

Παγωτό εσκιμώου Αφήνοντας για λίγο τις πιο ελληνικές γεύσεις τζατζίκι και το ρακόμελο, φτάνουμε μέχρι την… Αλάσκα και την πόλη Juneau, όπου το παγωτό εσκιμώου, γνωστό και ως Akutag, κάνει θραύση. Διαφέρει από το Eskimo Pie (παγωτό με επικάλυψη σοκολάτας που βρίσκει κανείς σε κάθε παντοπωλείο εκεί), καθώς το παγωτό αυτό έχει βάση το ζωικό λίπος (τάρανδο, ελάφι, ακόμη ίσως και φάλαινα) και αναμειγνύεται με φρέσκα μούρα.

Παγωτό φουά γκρα Όσοι ξινίζατε ήδη με το πραγματικό φουά γκρα, δηλαδή το λιπαρό συκώτι πάπιας ή χήνας, σίγουρα δεν θα ενθουσιαστείτε και με αυτή τη γεύση παγωτού στο γαλλικό παγωτατζίδικο Philippe Faur. Τους πήρε περίπου 4 μήνες δοκιμών και πειραματισμών για να το πετύχουν και τα κατάφεραν το 2008, φτιάχνοντας παγωτό από χαβιάρι, μουστάρδα και μαύρη τρούφα, τελειοποιώντας τη γεύση φουά γκρα σε…χωνάκι.

Παγωτό αστακός Στο Bar Harbor του Maine των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ben & Bill’s Chocolate Emporium παίρνει τον αστακό από την αστακομακαρονάδα και τον χρησιμοποιεί στο πολύ διάσημο παγωτό του. Για την παρασκευή του χρησιμοποιεί βάση με παγωτό βουτύρου στο οποίο προσθέτει κομμάτια φρέσκου και βουτυρωμένου αστακού, έτσι ώστε η κάθε μπουκιά να είναι τραγανή. Και κάπως έτσι, ο αστακός παίρνει άλλη θέση στο τραπέζι.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :