Φοιτητική ζωή; Κάντην ευκολότερη με 5 απλούς τρόπους
Στα πρώτα σου βήματα στο άγνωστο περιβάλλον ενός πανεπιστημιακού κτιρίου, ίσως...
να νιώσεις λίγο... ξένος. Στην αρχή τουλάχιστον. Να αναπολήσεις τις στιγμές, όταν κυκλοφορούσες αμέριμνος στη γειτονιά του πατρικού σου, χωρίς το άγχος να περάσεις μαθήματα, να καταλάβεις περισσότερα από αυτά που σου χρειάζονταν για να περάσεις ανέμελα τη σχολική χρονιά, με τη στήριξη της οικογένειάς σου, και πάντα ένα πιάτο φαγητό έτοιμο να σε περιμένει το μεσημέρι στο τραπέζι.
Μπαίνοντας την πρώτη μέρα στη σχολή αναζητάς γνώριμα πρόσωπα, έναν τρόπο να ανταλλάξεις μία κουβέντα, φορτώνοντας από τη μία στιγμή το μυαλό σου με υποχρεώσεις που ποτέ πριν δεν είχες την ανάγκη να αντιμετωπίσεις.
Σου προτείνουμε, λοιπόν, πέντε ενδεικτικούς τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και την προσαρμογή σου στη νέα ζωή λίγο πιο ομαλή...
1. Προσπάθησε να κοινωνικοποιηθείς το συντομότερο
Μην ξεχνάς ότι όπως ακριβώς νιώθεις εσύ, νιώθουν και όλοι υπόλοιποι πρωτοετείς. Επομένως μην γυρίζεις ποτέ την πλάτη σου σε ένα χαμόγελο, στην προοπτική μίας νέας γνωριμίας.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι όπως ακριβώς μία κυψέλη, όπου όλοι μαζί πρέπει με κάποιο τρόπο να συνυπάρχουν για να μπορέσουν αφενός να... διασχίσουν ευκολότερα κάθε δυσκολία.
2. Μην αναβάλεις ποτέ τις δουλειές που έχεις να κάνεις για την επόμενη ημέρα
Μία από τις πιο «επιτακτικές» υποχρεώσεις, την οποία συχνά παραμελούν οι φοιτητές είναι η επίσκεψη στο super market.
Κι αν έχεις στο μυαλό σου ότι ενδεχομένως μπορείς να πας και την άλλη εβδομάδα γιατί αυτή δεν προλαβαίνεις ή βαριέσαι, η λύση που σου προτείνουμε ίσως σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.
Το Click2Shop της ΑΒ είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις άμεσα ό,τι θέλεις από το super market, όπως ακριβώς θα ήταν εάν βρισκόσουν εκεί. Εξοικονομείς χρόνο και χρήματα, ενώ έχεις όλα όσα ζητάς στην πόρτα σου.
3. Μην αναλώνεις το χρόνο σου -τουλάχιστον όλο- αποκλειστικά σε φοιτητικές παρατάξεις
Γεγονός είναι ότι αρκετοί θα προσπαθήσουν να σε πλησιάσουν από την πρώτη κιόλας ημέρα της παρουσίας σου μέσα στο νέο περιβάλλον. Είτε για να σου προσφέρουν σημειώσεις, είτε μέρος του χρόνου τους για να σε εντάξουν σε έναν ατελείωτο κύκλο πολιτικών ή άλλων συζητήσεων ώστε να σε εντάξουν σε ένα «σχηματισμό» ή να κερδίσουν τη στήριξή σου.
Ωστόσο, το να αναλώσεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου εκεί είναι κάτι που μπορεί να σε βγάλει εκτός πορείας και επίτευξης των στόχων σου.
4. Φρόντισε να ξεχάσεις το συντομότερο ότι... κάποτε ήσουν στο λύκειο
Οι «περιπέτειες» της εφηβικής σου ηλικίας ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να εγκαταλείψεις την προπανεπιστημιακή σου αθωότητα. Σίγουρα όμως η ταχεία προσαρμογή στις νέες συνθήκες θα σε βοηθήσει να ανταποκριθείς σε νέες απαιτήσεις και να ανέβεις ένα ή περισσότερα σκαλοπάτια.
Στο πανεπιστήμιο χρειάζεται τόσο η αποστήθηση δεδομένων διότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι ο πιο μεθοδικός τρόπος ώστε στο τέλος του εξαμήνου να φύγεις με όσο το δυνατόν λιγότερα -γιατί όχι και κανένα- μάθημα στην πλάτη σου. Ο δρόμος δεν είναι άλλος από την κατανόηση του μαθήματος και το σχηματισμό μίας σφαιρικής αντίληψης για τα πράγματα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στην πράξη.
5. Μην... εγκαταλείπεις τις σχολικές εκδρομές
Δεν σου προτείνουμε να αφήσεις το αμφιθέατρο και να τρέχεις διαρκώς για σκι στην Αράχωβα ή ατελείωτο clubbing στη Μύκονο το Μάιο με κάποια από τις παρατάξεις που συνήθως διοργανώνουν εκδρομές. Και πάλι όμως, επειδή κάποια πράγματα θα τα θυμάσαι, φρόντισε να συλλέξεις στιγμές. Απόλαυσε την ελευθερία που σου δίνει η μετάβαση από το μαθητικό στο φοιτητικό δωμάτιο ή σπίτι, και προσπάθησε να μοιραστείς πράγματα με τους συμφοιτητές σου. Ίσως είναι οι τελευταίες σταγόνες ανεμελιάς που θα απολαύσεις πριν κολυμπήσεις στα βαθιά νερά της πραγματικότητας και της απαιτητικής αγοράς εργασίας.
Αν σου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψεις για Erasmus, κάντο! Εμπειρίες, γνώσεις, νέα πρόσωπα και η γνωριμία με μία διαφορετική κουλτούρα θα σε κάνουν αναμφισβήτητα πλουσιότερο.
Πηγή
Via
Πηγή
Via
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
Δεν υπάρχουν σχόλια :