Ομελέτα φούρνου, με πατάτες, τυριά και μπέϊκον!!!
Μια συνταγή για μια ομελέτα φούρνου, πλήρες γεύμα.
Μια ομελέτα με πατάτες, τυριά και μπέϊκον για όλη την οικογένεια. Υλικά
400 γρ. μπέικον χονδροκομένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες 2 κ.σ. μουστάρδα dijon αλάτι πιπέρι 3/4 φλ. τσαγιού γάλα 12 αυγά 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 250 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το μπέικον κομμένο σε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το και αυτό σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς του μπέϊκον ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5? περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες.
4. Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20? τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40?. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί τσένταρ και τέλος πασπαλίζετε με το μπέικον. Το αφήνετε άλλα 5? περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5? να “σταθεί”
και σερβίρετε.
sintayes
Via
Μια ομελέτα με πατάτες, τυριά και μπέϊκον για όλη την οικογένεια. Υλικά
400 γρ. μπέικον χονδροκομένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες 2 κ.σ. μουστάρδα dijon αλάτι πιπέρι 3/4 φλ. τσαγιού γάλα 12 αυγά 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 250 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το μπέικον κομμένο σε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το και αυτό σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς του μπέϊκον ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5? περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες.
4. Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20? τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40?. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί τσένταρ και τέλος πασπαλίζετε με το μπέικον. Το αφήνετε άλλα 5? περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5? να “σταθεί”
και σερβίρετε.
sintayes
Via
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
Δεν υπάρχουν σχόλια :